Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nap bátrai: Morvai, Budaházy, Toroczkai, Gaudi - Vona

2009.03.16
Florian Geyer summája: Nos, ’56-ot nem sikerült ma (sem) befejeznünk. A hatalom elképesztő méretű ávós biztosítás védelmében nyugodtan ünnepelte saját magát. Minden bizonnyal egy-két fénykép is elég lesz arra, hogy tökéletesen illusztrálják ezt a kort, amiben mi élünk, úgy száz múlva. Demszky Gábor, a maoistából lett szabaddemokrata hazaáruló egy kordonnal körbekerített, szinte üres tér előtt szónokol. A kordonon kívül pedig a nép, akikért ő van, elvileg, s akiket egyenruhás pribékek (illetve az izraeli hátterű In-Kal, amelyik ismét törvénytelenül kotorászhatott a magyarok táskáiban) tartanak távol attól, hogy véleményük eljusson az ő pénzükből élő gazemberhez. S ha ehhez a képhez még hozzátesszük, hogy a z alkotmányellenes szájzártörvény alkalmazásának első napján, a köztörvényes miniszterelnök a szólásszabadságról beszél, akkor máris megkapjuk korunk hű lenyomatát. Ma két fontos dolog is kiderült. A nemzeti radikális oldal politikai karja túllépett az egyszerű, Parlamenten kívüli párt szerepéből. Ma, a Jobbik rendezvényén voltak a legtöbben, s ugyancsak itt beszéltek Magyarország gondjairól a legőszintébben. Megszületett Magyarország első, igazán nemzeti radikális pártja, sorában tehetséges, fiatal értelmiségiekkel, akik a jelek szerint tudják és teszik a dolgukat és irgalmatlanul leszámolnak a 20 éve vérünket szívó, gyarmatosítóinkat szolgáló parlamenti tolvajpártokkal.
Szerkesztőségi: Ország-világ láthatta, hogy a szocionista rezsim alatt, parlamenti műellenzéke hetedik éve tartó asszisztálása mellett egy ideje már katonai szükségállapot van nemzeti ünnepeinken. Motozás, vegzálás nélkül lehetetlen Budapest belvárosában sétálgatni, könnygázt és ütleget is könnyen kaphatunk, elég hozzá beszélni, megjegyzést tenni, nem szeretni Elqrót. Mindeközben a rendőrbűnözők országszerte azt is eltűrik, hogy a lincselő cigányhordák fegyverrel gyülekezzenek. Az ávóscsürhét, a mokka parazitákat és a szintén nem dolgozó parlamenti politikai osztályt eltartó, dolgozó magyarok ellen olyan alkotmányellenes törvényeket hoznak, amelyek a véleménynyilvánítás és gyülekezés jogát alapjaiban tiporják el. Papíron még számos afrikai diktatúrában sem tilos és büntetendő narancsot dobálni vagy bekiabálni. Sólyom, kétszínű, aljas elnökünk e törvényeket aláírta, a cinkos-cinkes Alkotmánybíróság pedig nem volt hajlandó azonnal, még 15-e előtt tárgyalni róluk, húzzák az időt, noha a Nemzeti Jogvédő Alapítvány beadványa ott fekszik előttük. Vagyis hozzájárultak egy újabb március 15-i terrorhoz. A rákosista jogszabályok mellesleg az Unió jogrendjével is összeférhetetlenek. A Zsidesz-KDNP sem üvölt e tárgyban, a parlamenti tolvajelit összeborult végképp.
Ami jó: a Magyar Gárda és a Jobbik ma már nagyon sok embert képes megmozgatni, még rossz idő és a rendőrterror ellenére is. Ami jó még: Vona Gábor Jobbik-elnök alábbi szavai ünnepi beszédéből. Betartásukat a Kuruc.info árgus szemekkel fogja ellenőrizni:
"2009. június 7-én, az Európai Parlamenti választások éjszakáján mindenki számára bizonyossá válik, hogy Magyarországon a Jobbik az új erő. Morvai Krisztina vezetésével jobbikos képviselők mennek majd Brüsszelbe, hogy ott végre megszólaljon a magyarság. Egy új időszámítás veszi majd a kezdetét. Igen, igaza van annak, aki azt mondja, hogy új idők jönnek, és új erők kellenek. Csak hát elég furcsa úgy új erőről beszélni, hogy közben a hallgatóság csupa régi káder. Az ország soron következő vezetői még egyszer nem lehetnek új köpönyegbe bújt régiek. Olyanok kellenek, akik sem az elmúlt negyvenévnyi kommunizmusban, sem az elmúlt húszévnyi szabadrablásban nem vettek részt. Mert azok hiteltelenek. Az is, aki tönkretette az országot, és az is, aki ezt tehetetlenül és gyáván végignézte. Bűneik súlya ugyan nem azonos, de ahogy a tégla, úgy a kavics is elsüllyed a mocsárban. A számonkérés pedig nem maradhat el. A legapróbb magyar földrögért, a legkisebb magyar állami gazdaságért, a nemzeti vagyon legutolsó filléréért is felelnie kell majd valakinek. Akár szegfűt hord a hajtókáján, akár narancsot."
Ami baj, hogy a gárdisták 95%-a saját rendezvényük után kora este egyszerűen hazament, noha civilben parancsnokaik nem korlátozzák őket. Immár közel 3 ezer gárdista szolgál...
Ami rossz: Pörzse Sándornak volt egy gusztustalan mondata a Hősök terén, közel szó szerint: "ne haragudjunk a rendőrökre, mert csak a munkájukat végzik". Sándor, ez hazugság. S nem csak a mai(tegnapi) szadista ávósakciók fényében. Minimum 2006 óta nyilvánvaló, hogy a rendőrség bűzlik, fejétől a farkáig. Békés magyarokat, családanyákat is bármikor megver, lefúj, elhurcol, ellenben a cigány és zsidóbűnözéshez  tevékenyen asszisztál a rezsim utolsó támaszaként.
21.30: A József Attila utcánál könnygázt vetett be az ÁVH, amelyből jutott Morvai Krisztinának és Gaudi Nagy Tamásnak is.  A rendőrök tonfával megütötték, földre lökték Morvai Krisztinát, és gázzal arcon fújták. Hála Dr. Gaudi-Nagy Tamás és két jobbikos fizikai fellépésének, maradandó sérülést nem szenvedett a Jobbik EP-listavezetője, aki már órákkal korábban is meglökdösött a kékruhás csürhe(Jobbik - Kuruc.info forrás).
A gáztól többen rosszul lettek, a helyszínre mentőt kellett hívni. Szerencsére néhány rendőrgörény is kapott belőle, ők is rosszul vannak, miután a diktatúra az elmúlt egy-két évben egyre erősebb harci gázokat vet be ellenünk.
Morvai Krisztina ad hoc sajtótájékoztaján elmondta, a jogállam teljesen megszűnt. A jogászt, jogvédőt és a Jobbik listavezetőjét többször meg is ütötték és megrugdosták a rendőrök.; nagyobb baja is lehetett volna, ha nem állják körbe a munkatársai. Hétfőn az Országgyűléshez és európai fórumokhoz fordul a vasárnap este történtek miatt, mivel az európai parlamenti választásokon induló egyik párt, a Jobbik listavezetőjeként érte őt sérelem. 
Morvai Krisztina vasárnap este a Bazilikánál tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján indokolatlannak nevezte, hogy a rendőrök a helyszínen tartózkodó mintegy száz embert csak igazoltatás után engedik távozni a térről.
Morvai a helyszíni parancsnoknak azzal érvelt, hogy bejelentett rendezvény helyszínén vannak, így indokolatlan az intézkedés. Sőt, közölte az ávós hulladékkal: Önök bűncselekményt követnek el!
Az MTI tudósítója azt hallotta - és ezt a Jobbik listavezetője is elmondta -, hogy Morvai Krisztina több parlamenti képviselőt felhívott telefon, és a Bazilikához hívta őket. Azt kérte tőlük, hogy személyesen győződjenek meg a szerinte indokolatlan intézkedésről. (MTI)

Fotó: Molotov

Fotó: Harry

Fotó: Harry

Vona - Fotó: Molotov
20.50: Toroczkai Laci ellen a vád: hatósági személy elleni erőszak előkészülete. Erre az újbeszél nyelvezetre még Orwell is csettintene. (Érdekes, pedig a Fővárosi Ítélőtábla, mint arról mi is beszámoltunk, februárban még arról hozott ítéletet, hogy semmi akadálya pl. az akasztásra buzdításnak. A cigányok lincselhetnek, még akkor is megússza a 80%-uk.  Ja, hogy kettős mérce... Toroczkai egyébként nem azt mondta, hogy fegyverrel szabadítsuk ki...) A Gyorskocsi utcában több hazafit is fogva tartnak az ávósok, közel 40-et.
20.30: Úgy tűnik vége: az ávósok nagy kegyesen, igazoltatás és motozás után elengedik a térről a hazafiakat, akik így mostmár hazatérhetnek. Az elképesztő méreteket öltő rendőrterror ellenében, nem sikerült a komolyabb harc kibontakoztatása, a vezéregyéniségeket lekapcsolta az ÁVH. Meg nem erősített információink szerint Budaházy Györgyöt átszállították a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal épületébe.(Belgrád rakpart 5.)
20.15: Ostoba ÁVH teljesen feleslegesen izmozik, az alig 300 főnyi tömeg már rég hazaindult volna, de ők nem engedték. Kisebb csetepaté után Toroczkai Lászlót kiemelték a tömegből és elvezették, viszont legalább nem bántották! A tüntetést Toroczkai László jelentette be, így este 9 óráig jogszerűen tartózkodhatnak a helyszínen a hazafiak. A téren levőket minden irányból bekerítették, szokás szerint nem hagyva szabad eltávozási útvonalat
20.10: A kitartásból jelesre vizsgázott hazafiak szerettek volna hazamenni a Bazilika előtti térről, de az ÁVH nem engedte, kisebb lökdösődés alakult ki.
20.05: A Bazilika előtti tüntetés bejelentett, Toroczkai László beszél a pár száz hazafihoz. A környéken gyülekeznek az ávósok.
20.00: A tömeg a Lánchíd fele tart, végül a Bazilika elé érnek,. ahol megjelennek az ávósok is. A hazafiak között van Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás is, jogvédőként, és több más nemzeti jogvédős ügyvéd sárga mellényben.
19.55: Az Alkotmány utcából a hazafiak a Tv-székház felé vették az irányt, majd a Bajcsyra fordultak ki. A párszáz harcos lelkületű ifjú jelenleg a Batthyány örökmécseshez tart.
19.50: Toroczkai László szerint mára ennyi volt, az ünneplést holnap kell folytatnunk, mert ma a rendőrterror miatt ez nem sikerült. Ő holnap délelőtt 10 órára a Gyorskocsi utcába megy, megnézni mi történt Budaházyval. Aki akar, vele tarthat!

Gaudi - Fotó: Kuruc.info

A nemzeti jogvédők a fronton - Fotó: Kuruc.info

Deák tér, 2009. március 15. - Fotó: Kuruc.info
19.45: Nagyjából egy órával ezelőtt, amikor a Magyar Nemzet Online munkatársa felmutatta sajtóigazolványát, az egyik rendőr azt mondta: „Ne mutogassa ezt a sz...t, hanem menjen innen a f...szomba” - írja az MNO. Hát, igen. Mit várjunk ezektől a beszűkült agyú Gyurcsány-patkányoktól?
19.45: Mintegy 500 főnyi hazafi gyűlt össze a Parlamenthez közeli Alkotmány utcában, a helyszínen van Gonda László hangosító-autója, most Toroczkai László szól a jelenlevőkhöz.
19.40: Egyes információk szerint gyanús csomagot találtak a Nagymező utcában, ettől betojtak az ávósok, hívták a tűzszerészeket, s lezárták a környéket. Később kiderült, a hír hamis volt.
19.35: A Nyugati pályaudvar Váci út felőli parkolójában kétszáz ávós öltözik be rohamfelszerelésbe, állítólag a Nyugati pályaudvaron bujkáló hazafiakat akarják előállítani. (Index nyomán)
19.30: Az Alkotmány utcában van Gonda László is, valamint Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, akik Budaházyt próbálják telefonon elérni.
19.20: Ifj. Hegedűs Lóránt beszél az Alkotmány utcában több száz hazafi előtt.
19.10: A Nyugati pályaudvarnál a vidéki hazafiakra támadt rá az egyenruhás sáskasereg. Egy embert előállítottak. (Index nyomán)
19.05: Végül is az ÁVH átengedi a tüntetőket a Nyugati tér felé. A tömeg elérte az Alkotmány utcát, és Toroczkai László vezetésével befordult a Parlament felé, ahol viszont újabb ávóssorfal állja az útjukat, így nem tudnak csatlakozni az ottani bejelentett tüntetés résztvevőihez. Meg nem erősített információink szerint, a Nyugatinál kisebb összecsapás zajlott le a hazafiak és az ávósok között.(Index nyomán)
19.00: Trükkös tüntetők: Kétszáz tüntető az Ó utcában bement egy parkolóházba, aminek van egy kijárta a Zichy Jenő utca felé. Ezzel megkerülték a kordont, és így szabad az út az Alkotmány utcába. (Index nyomán)
18.50: Az egyenruhás huligánok lezárták a környékbeli kocsmákat, se ki, se be nem engedik az embereket. Ez a demokrácia?
18.45: Az ávósok vélhetően a környékbeli kocsmába is bemennek, hogy hazafiakat üldözzenek, zaklassanak. Több hazafi is rendőrsorfalak közé szorult, ebből is látható, hogy a jogot magasról leszarva, nem biztosítanak szabad eltávozási útvonalat.
18.40: Bár az ÁVH az adófizetők pénzéből több milliárdot költött különböző fejlesztésekre, még mindig nem tudják érthetően bemondani a felszólítást. Tehát: logikánkra és az elmúlt évek tapasztalataira bízva magunkat, kijelenthetjük: a rendőrség oszlatásra készül, valami ehhez hasonlót dörmögtek be a hangosbemondóba. Hamarosan jöhet a könnygáz. Meg nem erősített információink szerint Morvai Krisztinát is meglökdösték a láthatóan gyerekszoba nélkül felnőtt ávós állatok.
18.35: A tömeg az Alkotmány utcához szeretne jutni, mert ott nincs detektorkapu, szabadabban lehet demonstrálni. A Bajcsyn a rendőrök a hazafiak mögül hátrébb húzódtak, az embereket az ÁVH főereje elkezdte lassan az Arany János utca felől, a Deák tér felé szorítani, egyelőre vízágyú bevetése nélkül.
18.31: Az ávósok nem engedik a  Nyugati irányába vonulni a tömeget. Morvai Krisztina és a NJA több tagja próbálja a hatalom bérgyilkosait meggyőzni arról, hogy nem törvényesen lépnek fel az ünneplőkkel. Az Arany János utca metrómegállótól pár száz méterre igazoltatják Toroczkait, most Gaudi, Morvai és több nemzeti érzelmű jogász is odasiet. Az ávó elkezdi nyomni visszafele a tömeget. (Kuruc.info)
18.30: A Bazilika előtti Szent István téren ismét a rezsimhez illő helyzet kezd kialakulni. A kordonon belül áll egy párszáz fős tüntető mag, körülöttük pedig mintegy 300 rendőr. A kordonon kívül legalább 1500 tüntető demonstrál, őket egy újabb, szellős rendőrgyűrű veszi körül. A rendőrök igyekeznek befelé terelni a tüntetőket, hogy felszabadítsák a Bajcsy Zsilinszky utat. Toroczkai László felhívására a tömeg megindult az Alkotmány utcai helyszín felé, de az Arany János utcai metrónál kordon állja az útjukat. A rendőrök kezdenek oszlatáshoz felsorakozni, megjelent a vízágyú is. A tüntetők mögött azonban rendőrök vannak, a vízből ők is kaphatnak, ha elindítják a vízsugarat. (Zsindex nyomán)
18.20: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás továbbra is az első sorokban, a tömeg a Nyugati fele vonul, meg nem erősített információk szerint szembe vízágyúk érkeznek!
18.15: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás az első sorban vonulnak, most épp az ávósokkal próbálnak tárgyalni.
18.10: Véget ért a Jobbik rendezvénye, a tüntetők is, és az ávósok is elindultak a Bazilika felé. Az egyenruhás droidok a járdára szorítják a tüntetőket, minden mozgást sorfal, vagy kordon akadályoz. Legalább kétezer hazafi és ötszáz pribék van jelen. (Kuruc.info)
17.55: Hiába az ávós erődemonstráció, gyülekeznek a Szent István téren is a hazafiak. Minden érkező zsebét átkutatják, a térről minden mozdíthatót elvitt a rettegő karhatalom. (Index nyomán)
17.50: Mint azt a Kuruc.info megtudta, Budaházy nem követett el semmit, tehát jogi alapja nem volt annak, hogy az ávósok előállítsák. Valószínű célzottan csak rá utaztak. Gyuri nem hagyta magát, komoly ellenállást tanúsított, férfiasan levakarva magáról egy pár egyenruhás pribéket, miközben azt kiáltotta: nem csináltam semmit. Végül győzött a túlerő, leteperték s megverték Gyurit. A NJA jogászhölgyének nyomatékos felhívására végül adtak neki vizet, amolyan ávós módon. Benyújtották a rabszállítóba, csak hát a hazafi keze hátra volt bilincselve. Ennyit arról, hogy „ne bántsuk a rendőröket, köztük is vannak hazafiak.” Gyilkos, cigányoktól rettegő pribékek! Várjuk az emberi és állampolgári jogokra érzékenyek Gyuri melletti kiállását! (Kuruc.info)

Kicsike gárdista: a jövőnk - Fotó: Molotov
17.30: Nem lehet bejutni a Szent István térre, minden irányból ávósok akadályozzák ezt. Az Alkotmány utcánál is kordonoznak az egyenruhás barmok. (Index nyomán)
17.10: Morvai Krisztina szerint igenis lehetséges jogi úton felülvizsgálni a privatizációt és a Jobbik ezt meg is fogja tenni, ugyanis ez az egyetlen párt, amely nem vett részt az ország kifosztásában, az összes többi politikai formáció viszont igen.
16.55: A Hungarica gyönyörű dalai után, Morva Krisztina (aki az egyik számban közreműködött is, szöveges betéttel) állt a színpadra, aki elmondta, hogy Budaházyt, és a többi hazafit jogtalanul hurcolták el, s ha ezt tudja előre, akkor egy vádbeszéddel készül. Elmesélte, hogy nemrég kapott egy csúzlit ajándékba, egy palesztin asszonytól, ami a megszállók elleni küzdelem szimbóluma. A palesztinok hatvan éve ezzel harcolnak, és nem adják fel. A rendezvényen felállították a szabadság szó betűit, ezzel emlékezve a 2006-os őszi rendőrterror napjára. Morvai „gratulált” Orbán Viktornak, aki arcátlanul lopja a Jobbik politikai programjait, utalva ezzel arra, hogy most már Viktor is arról beszél, vissza kell vennünk hazánkat. (Kuruc.info)
16.35: Id. Hegedűs Loránt püspök felszólalásában rámutatott, hogy miként manipulál a szélsőség fogalmával az idegen kézben levő sajtó. Nem mi vagyunk a szélsőségesek, hanem azok, kik eladták, kifosztották ezt az országot – mondta.(Kuruc.info)
16.25: A rettegő hatalom csicskaszervezete, az ÁVH betiltotta a Toroczkai és Budaházy által, a Bazilika előtti Szent István térre tervezett demonstrációt. Az egyenruhás biorobotok körbekordonozták a területet a helyszínen óriási a rendőri készültség. (Index nyomán)
16.20: Balczó Zoltán a magyar föld megvédésének szükségességéről, s a Jobbik uniós programjáról beszél. Azt is kijelentette: ideje lenne felülvizsgálni Trianont! (Kuruc.info)
16.00: A Március 15. térről újabb három hazafit állítottak elő, így összesen 19-re nőtt a nemzeti ünnepen a fővárosban előállították száma. (MTI nyomán)
16.00: Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és a rendezvény műsorvezetője bejelentette: a Jobbik rendezvényén vannak a legtöbben, valószínűleg országos viszonylatban is, de Budapesten mindenképp. Beszámolt a nógrádmegyeri cigányterrorról is, ahol a retkek körbeállták a templomot és úgy fenyegették a papot, aki Gárda-szimpatizáns, valamint egy helyi lakost, aki a Gárda tagjelöltje volt. A Magyar Gárda természetesen nem hagyta cserben a fenyegetett magyarokat. Sem a pap, sem a leányzó nem hátrált meg, a nógrádmegyeri honleány ma a Magyar Gárda tagja lett. Az esetet a fősodratú média elhallgatta, mi azonban beszámoltunk róla itt. (Kuruc.info)
15.55: Rengeten vannak  a Jobbik rendezvényén, a tömeg nem fért be a lekordonozott területre. Patrubány Miklós beszéde véget ért, Morvai Krisztina szól nemsokára a jelenlevőkhöz.
15.50: Átért a tömeg a Hősök teréről a Jobbik nagygyűlésére. Patrubány Miklós szerint a nemzetet alázták meg a románok Sólyom Lászlón keresztül. Meg nem erősített információnk szerint, Rácz Sándornak két cigány beszólt az Astoriánál. (Kuruc.info)
15.40: Megkezdődött a jobbik rendezvénye a Deák tér mellett. Jelenleg "nemzeti érzelmű" zenekarok koncerteznek, a hazafiak folyamatosan gyülekeznek. A helyszínen több tucat biorobot vigyázza a rendet, de a 200 méterre lévő Madách téri ideiglenes rendőri pihenőhelyen sok száz egyenruhás pribék áll bevetésre készen.
15.30: Fidesz, Dísz tér, Orbán Viktor: Fel kell morzsolni a múlt őrzőit, vissza kell követelni a saját hazánkat, senki előtt nem kell meghunyászkodnunk, meg kell újulni, s a „hitért meg kell küzdeni!". Ezek voltak minden idők legpuhányabb ellenzéki vezérének ünnepi szavai. Remélhetőleg, csak a néhány száz rajongója figyel rá, s a többi nemzeti érzelmű Fideszes csatlakozik a Deák téri Jobbikosokhoz, hogy együtt váltsanak rendszert, lehetőleg még ma. (Hír tv nyomán)
15.00: A Hősök terén véget ért a Magyar Gárda rendezvénye, a szervezők felszólították a tömeget, hogy aki a Deák téri Jobbik nagygyűlésére tart, az a közlekedési szabályok betartásával tegye. A tér felett helikopter köröz, az Andrássy úton egyenruhás csicskák állnak sorfalat.
15.20: A Deák téren többezren vannak, a szervezők még várnak a rendezvény elkezdésével, mivel az Andrássy úton ezrek kígyóznak a Jobbik nagygyűlésére.
15.10: Budaházyt alaposan megverték az ávósok, információink szerint a máját ütötték, több helyen is megsérült. A hazafi megkísérelt ellenállni a rendőröknek, de a túlerő végül győzött. A Deák téren gyülekeznek a hazafiak, többezren is vannak már. (Kuruc.info)
15.00: A Gárda a városban: A Hősök terén még tart a gárdaavatás, de legalább 300 készenléti rendőr áll beavatkozásra készen arra az esetre, ha elszabadulnának az indulatok. Az Andrássy utat teljes szélességében rendőrsorfal védi, hogy az esetleg meginduló tüntetők ne a Belváros felé vegyék az irányt. Igaz, nyolcezer főt nem tudna megállítani ez a 300 csicska.
15.00: Szájkaratézik a Zsidesz: Rogán Antal szerint sikerben kell gondolkoznunk. Nos, az erkölcsi fertőben élő, gyerekét, feleségét elhagyó, zsidókkal üzletelő, hazafiakat Belvárosból kitiltó gazember értelmezésében a siker, a hazaárulás. Nem vágyunk erre. 
14.28: A Zsindex  szerint a szervezők kérésére két embert elvittek a Magyar Gárda avatásáról a Hősök teréről még két órával ezelőtt, a gyülekezés idején. A BRFK sajtószóvivője azt nem tudta megmondani, hogy mit követett el a két előállított, a rendőrség a későbbiekre ígér mérleget. Portálunknak még nem erősítették meg ezen információ valóságtartalmát. (Index nyomán Kuruc.info)
14.25: Szájkaratézik a Zsidesz: Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és liberális bohóca rövid bevezetés után belevágott az aktuálpolitikai kérdésekbe, a gazdasági válságról beszél, és arról, hogy Magyarország megalázott helyzetben van, így nem ünnepelhetünk felszabadultan. Nem úgy néz ki, mint akit ez igazán aggasztana. Szerinte a népszavazás óta a hatalom végjátéka zajlik, és üdvös lenne ezt felgyorsítani. Ki is mondta, hogy „a kormánynak mennie kell", majd áttér az EU-választásokra, ami szerinte fontos lépés lehet a váltásban. Iszonyatos bátor szókimondó Pokorni kampányolt egyet pártjának, aztán lelépett – foglalta össze tudósítónk. (Hír tv nyomán Kuruc.info)
NJA: A mára már jogos intézkedést felmutatni képtelen ÁVH-tól sem kell félnünk. A Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársai szemmel tartják az egyenruhás bűnözőket és jogsegélyt nyújtanak hatósági túlkapás, „jogtiprás” esetén. Felhívják a figyelmet, hogy az irányadó bírósági gyakorlat szerint a két bejelentett tüntetés helyszíne közötti csoportos átvonulás nem bejelentésköteles, azért az nem akadályozható meg. A szolgálat munkatársai telefonon és e-mailben is folyamatosan elérhetők. (NJA)
A Hősök terén avatott a Gárda
14:20 - Potyka bácsi (Porubszky István) '56-os hős szerint nem igaz a jobboldalinak nevezett politikusok azon állítása, miszerint egy a zászló, egy a tábor. Követelte továbbá Sztálinnak, a Budapest díszpolgára címének megfosztását. A téren kb. nyolcezren vannak. (Kuruc.info)
Szájzár az ünnepre - betiltott vonulások
14:16 - Megtiltotta a Budapesti Rendőr-főkapitányság annak a két demonstrációnak a megtartását, amelyet Toroczkai László, mint magánszemély jelentett be még csütörtökön – közölte vasárnap a neoÁVH. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a bejelentésben az állt, hogy Toroczkai 17 órától 24 óráig két helyszínen, a Liszt Ferenc téren és a Corvin közben akar demonstrálni.
14:10 Kisebb ávóssereg gyülekezik az Oktogonnál.
Maoista Demszky retteg a néptől
14.00: Könnygázt vetettek be a rendőrök a budapesti Március 15. téren. A jelen lévő egyenruhás rendőrök kiemelték a maszkosokat a tömegből, ám eközben kisebb ellenállásba ütköztek, ezért könnygázspray-t is bevetettek. A helyszínről összesen hat embert állítottak elő, velük együtt már tíz fölé emelkedett a nap folyamán előállított tüntetők száma. Miközben a hangszórókból Oláh Ibolya Magyarország száma szólt, több embert is kiemeltek a tömegből. Elszabadultak az indulatok, folyamatosak a kiemelések, igazoltatások és az ehhez kapcsolódó dulakodások. A rendőrök kisebb csoportokban emelik ki és viszik el a kormányellenes demonstrálókat.
13:53 A droidok elvitték Budaházy Gyurit. A hazafit többször megütötték tonfával, majd megbilincselve elvitték az egyenruhás droidok, de előtte a körülette lévő 5-6 bajtársát lefújták, leverték. Őket nem, csak Gyurit állították elő. Álítólag Budaházy megsérült az "előállítás" során, melynek során a nyakából folyni kezdett a vér.
13:48 - Több embert kiemeltek a kordonok közül, köztük egy fiatal lányt is, akin se csuklya, se zászló, semmi kirívó nem látható. Bilincsbe verve, lefogva, fejét leszorítva tartják már hosszú percek óta a híd alatt a neoÁVÓ-sok. A két kordon közül egy azonosítatlan tárgy repült a színpad felé (feltehetőleg egy alma), mire egy civilruhás rendőr azonnal kérdőre vonta az ott tartózkodókat. Nem jól tette, mivel a hazafiak elkergették, válaszul viszont droidok nyomultak be a kordonok közé. Folyamatosan hallatszanak az "ÁVH", és egyéb rigmusok. (MNO nyomán)
13:20 - Demszky elkezdte a beszédét, már az elején a gárdistákat emlegette. Bent mintegy 80 droid figyel árgus szemekkel. A két kordon között parázs a hangulat, bekiabálások, füttyszó hallatszik. Tudósítónk szerint néhány perce egy (nyilván közkedvelt) politikust is sikerült elkergetni a helyszínről.
13:28 Több száz gárdista és körülbelül kétezer szimpatizáns részvételével megkezdődött a Magyar Gárda rendezvénye délután egy órakor a Hősök terén, Budapesten. A teret kordonokkal vették körül, bejutni csak egyetlen helyen lehet: ott néhány rendőr várakozik, de átvizsgálás nincs. A tervek szerint a Magyar Gárda 500 új tagot fog avatni. A rendezvénytől függetlenül a Dózsa György úton és az Andrássy úton járnak az autók, egyedül a Hősök tere felé nem lehet behajtani - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. Rendbontás eddig nem történt. (FH nyomán)
13:21 Mindig itt ünnepeltünk, és most is, mondja Demszky bátran. A kordon túloldalán állókat hangoskodókat arra kéri, hogy beszéde után nyilvánítsanak véleményt. Nem akarhatják, hogy romoljon a külföld Magyarország-képe - mondja! Sajnos nem hat, tovább fütyülnek. Romlani fog a kép, nincs mit tenni. 
13:21 Március 12-én Toroczkai László magánszemélyként két bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, miszerint 17 órától 24 óráig két helyszínen, a Liszt Ferenc téren és a Corvin közben akar demonstrálni.
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság mindkét demonstráció megtartását megtiltotta tekintettel arra, hogy a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény értelmében a gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére felhívást, valamint nem járhat mások jogainak sérelmével" - tájékoztatott a rendőrség.(Index nyomán)
13:19 Közadakozásból felállított Kossuth-szobrot avatott Ácson Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke vasárnap.
Szili Katalin avató beszédében hangsúlyozta: 1848 egyik legfontosabb tanulsága, hogy a történelmi korszak kiváltságosai önként lemondtak előjogaikról, az elöljárók áldozatvállalásukkal segítették a nemzetet.
Az Országgyűlés elnöke feltette a kérdést: meg van-e ez az erkölcsi indíttatás a mai elitben? Lehetséges-e a szolidaritás egy olyan korban, amikor a többség belenyugodni látszik a különbségekbe? (MTI)
12:28 Az ünnepség a déli órákra fejeződött be a múzeumkertben, körülbelül kétezer ember vett részt rajta. A kordonokat kinyitották és mindenki elindult hazafelé – a rendőrök is.
A Március 15. tér környékén óriási a rendőri készültség, mindenkit tüzetesen átvizsgálnak, a levegőben köröz egy helikopter is. Kordonlabirintust alakítottak ki.
12:01 A Múzeum kertnél elkezdődött a rendezvény, a kordonokon kívül még 150-200 ember várakozik. Az érkezőket most már gyorsabban engedik be, és nem átvizsgálják, csak megkérdezik, van-e nála olyan tárgy, amelyet nem lehet bevinni. Akkor is továbbmehetnek a belépők, ha a kapu sípolva jelez.
A zászlórudakat viszont elkobozzák, és - akár a ruhatárban - sorszámot adnak hozzá. A kint levők közül többen ilyesmiket kiabálnak: "Gyurcsány takarodj!". "Birka nép!", és "Birkákat a karámba!", ez utóbbihoz bégető hangot is hallatnak.
A Nemzeti Múzeumnál a kordonon kívül megjelent egy csapat rohamrendőr, nagyjából 50-60 fő. "ÁVH! ÁVH!" -kiabálással fogadták őket. Egyelőre nem lehet tudni, miért érkeztek a helyszínre. A múzeummal szemközti ház kapujából néhány rendőr figyel. Az egyik rendező tudósítónk kérdésére elmondta: oszlatás esetén a kordonokat gyorsan ki tudják nyitni, mert nincsenek összelakatolva.
A Ferenczy István utca és a Múzeum körút sarkán egy csoport rendőr igazoltatta Budaházy Györgyöt: amíg egyikük az iratait nézi át, a többiek kört alkotva körülötte, teljesen elzárják. Másokat is igazoltattak hasonló módszerrel. (mno)
11:31 Újabb két embert állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt. A Rákóczi útról előállított két ember közül az egyiknél gázspray-t, a másiknál kést találtak ruházatuk átvizsgálásakor. Korábban a Kossuth térről a zászlófelvonás után két embert állítottak elő, mert "hangoskodással, kiabálással zavarták meg az állami ünnepséget", további két ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tesznek, ők transzparenseket tartottak maguknál. A Garibaldi utcából egy embert azért állítottak elő, mert különféle veszélyes eszközöket, csavarokat találtak nála. Szintén a Garibaldi utcánál egy piros személyautót ellenőriztek, mert hangszóróval a tetején közlekedett. A rendőrök felszólították a gépkocsiban utazókat, hogy kapcsolják ki a hangszórót.

A Vértanúk terénél egy idős nő rosszul lett, a rendőrök értesítették a mentőszolgálatot. (MTI)
11:30 Nyugdíjasok vitatkoztak össze kormányellenes tüntetőkkel a Kossuth téren, rá is támadtak a tüntetőkre, a rendőrök vetettek véget a csetepaténak. Megelégelte az egyik idős asszony, hogy a Kossuth téren, az állami ünnepség alatt ellentüntetők folyamatosan azt kiabálták, hogy "Gyurcsány takarodj", ezért az asszony nekiesett az egyik ellentüntetőnek.

Pár perccel korábban, még a kordonon kívül is szóváltásba keveredtek egymással, de a kordonon belül tört ki végül a csetepaté. Először megpróbálták befogni a száját az ellentüntetőnek, de neki nem tetszett, azt mondta: ne nyúljanak hozzá. Ezután esett neki az idős asszony a férfinak. A rendőrök vetetettek véget az egésznek, tulajdonképpen kimenekítették az ellentüntetőt a térről, és az idős nőt is elvitték - olvasható a Tények.hu-n.
10:30 Az ÁVH ellenőrző pontokat állított fel.
10:10 Négy véleményének hangot adó férfit vezetett el az ÁVH a Kossuth téri központi ünnepség helyszínéről vasárnap délelőtt a fővárosban. A véleménynyilvánítók - akik a kordonon belül álltak - folyamatosan nemtetszésüknek adtak hangot az ünnepi zászlófelvonás idején, ezért őket megbilincselve a rendőrségi rabomobilba ültették - tudósít az MTI. A másik két férfi pedig egy nagyméretű lepedőt tartott a magasba, amelyre azt írták: "felelős kormányt Budapesten". Ez az ÁVH és Gyurcsányék szerint büntetendő!
10:00 Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett vasárnap délelőtt felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. Katonai tiszteletadás mellett vasárnap délelőtt felvonták a Magyar Köztársaság lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 161. évfordulója alkalmából. Az ünnepi eseményen a közjogi méltóságokon kívül részt vettek a kormány tagjai, több parlamenti párt képviselője és a diplomáciai testület tagjai. És nem szakadt rájuk az ég. A Kossuth Lajos tér legnagyobb részét kordonnal zárta el a rendőrség, a térre egy helyen, a Vértanúk terén lévő kapunál lehet bejutni. A rendőrség mindenkit átvizsgál, mielőtt beengedné a területre. A kordonon kívülről bekiabálások hallatszanak. (MTI)
8:36 Hermetikusan elzárták a külvilágtól a Parlament környékét a rendőrök, így a Kossuth tér – ahol az ünnepélyes zászlófelvonást tartják – megközelíthetetlenné vált az egyszerű emberek számára. Az MNO tudósítása szerint kordonokkal zárták le a Kossuth térre vezető mellékutcákat, a kordonok mögött rendőrök csapatai állnak. A Parlament előtti téren ünnepélyes zászlófelvonást tartanak a közjogi "méltóságok" (méltóak a lámpavasra) részvételével, erre azonban csak a meghívott vendégek mehetnek be, illetve azok, akik alávetik magukat a beléptető kapukon való átvizsgálásnak. A korábbiaktól eltérően a rácsoknál sokkal kevesebb az ellentüntető, és a megszokott bekiabálások sem hallatszanak. (MNO nyomán)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.