Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán Viktor: az NBH segítségével számoljuk majd fel a Jobbikot

2009.05.28

Semmi esetre sem a hazánkból milliárdos vagyonokat offshore cégeken keresztül kimentő multik, a felvásárlásunkra nyíltan törekvő izraeli üzletemberek, a mi pénzünkből vígan élő, bűnöző hordákba tömörülő cigányság, a liberális oktatáspolitika miatt bekövetkezett általános butulás, az erkölcsi fertőt szimbolizáló évi rendszerességgel megrendezett homárparádé, az elszegényedés, a születések drámaian csökkenő száma, az elszakított részeken élő véreink fokozódó elnyomása és terrorizálása, és hadd ne soroljam fel az összes minket fenyegető, állami szintű kezelést igénylő problémát, amivel a jelek szerint a Zsidesz elnöke, a Likuddal testvéri viszonyokat ápoló Orbán Viktor nem kíván törődni. A Heti Váladéknak adott interjújában Viktor-Viktor kifejtette: a Jobbik ellenfél, kormányra kerülésük után a titkosszolgálatokat is igénybe veszik majd, hogy lejárassák, felszámolják őket.

 

A megfontoltság, "a kétszer mérek, egyszer vágok" elv nélkül nincs eredményes politika, mondta Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjúban. A Jobbikra utalva úgy fogalmazott: "Hiába tesz jót az egészségünknek a szellőztetés, ebből még nem következik, hogy be kell törni az összes ablakot, majd tüdőgyulladásban meghalni. A hebehurgyaságba csapó, szélsőséges habitusú politika súlyos károkat tud okozni". Nos, a rendpárti Jobbik egyáltalán nem akar „ablakokat betörni”, viszont szeretné, ha tiszta víz kerülne a pohárba, ha már muszáj képzavaros megfogalmazásokat használni a Vezénylő Tábornok úr szavainak kommentálásához.

 

Amit mond, az olyan butaság, olyannyira rosszindulatú, bolsevik propaganda, hogy kár is pazarolni rá a "nyomdafestéket". A minimális analitikus logikával rendelkező, magát függetlennek valló gondolkodó előtt is világos kell legyen, az elmúlt húsz év „szalonképes” politikájának egyenes következménye a mai pocsék helyzet. Ezt olyan Fideszhez amúgy közel álló, ám mély szakmai ismerettel és humánus gondolkodással megáldott értelmiségiek is kimondják, mint például az általam is igencsak tisztelt Bogár László, amikor úgy fogalmazott: „a rendszerváltás rendszere megbukott”. Így igaz, s ha jobban kielemezzük e kijelentést, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nemcsak a rendszerváltás csődjéről kell beszélnünk, hanem annak a gondolkodási stílusnak is a csődjéről, amelyik az átmenetet ily formában (békésen, felelősök megbüntetése nélkül, vagyon- és hatalomátmentést biztosítva a komcsiknak, s a nyugati uzsorakölcsönök visszafizetését továbbvállalva) bonyolította le a „gazdacserét”.
Magyarán: a radikalizmus minden erővel történő kiszorítása nemcsak a politikai életből, hanem a mindennapi közgondolkodásból is, a legfőbb oka közbeszédünk mérgezett mivoltának. Orbánt ez a legcsekélyebb mértékben sem érdekli, a globolsi véleményformáló és életellenes politikai irányzat kiszolgálójaként esküdt ellensége minden radikalizmusnak, s ezzel együtt a tiszta, valódi problémákról beszélő közbeszédnek. Valószínűleg azért, mert ennek létrejötte esetén nemcsak hogy kiszorulna végérvényesen a politikai játszótérről, hanem a vádlottak padján ülve kellene válaszoljon olyan kérdésekre, melyre ma is kíváncsi mindenki, s melyeket minden áron meg kell akadályozni, hogy a nép tudomására jussanak.

Orbán Viktor utalt arra is, hogy az európai politikatörténetben nem példa nélküli, ha a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket. "A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd" - jelentette ki az interjúban.

 

Ne menjünk el e kijelentés mellett szótlanul: bár sokak számára nemzetinek tűnik az Orbán-kormány négy éve, azért ne feledjük: akkoriban tiltották be, egy koncepciós per során a Vér és Becsület Kulturális Egyesületet, s a titkosszolgák akkoriban rendezték meg a nemzetiszocialista ellenállás szétbombázását, elég ha a Viking klubban történtekre visszagondolunk. A Becsület napi megemlékezések tiltottak voltak az Orbán-kormány idején. Szóval, a titkosszolgálatok ilyetén felemlegetése egy jövendőbeli miniszterelnök szájából, minimum nem szerencsés. Ha annyira demokraták volnánk, akkor azt is megkérdezhetnénk: hogy jön ahhoz egy miniszterelnök, hogy pártja érdekeit követve az adófizetők pénzéből eltartott NBH és Tsa. segítségét vegye igénybe párttársai lejáratására. A nemzeti ellenállást leginkább megosztó probléma a folyamatosan jelenlevő ügynöközés, az összeesküvés-elméletek korlátlan népszerűsége – ezzel az ultimátumbajnok Orbán is tisztában van. Így a szolgalelkű sajtó megfelelő kezelésével, ügyes pr-akciókkal és a titkosszolgálatok segítségével minden eszköze meglesz Orbán Viktornak arra, hogy lejárassa a Jobbikot.
Persze, ha hagyjuk. Ugyanis ha elégséges számban szavazunk a Jobbikra ahhoz, hogy majd parlamenti pártként kiépíthessen egy nemzeti érzelmű médiabirodalmat (is), akkor Viktornak könnyen beletörhet a foga a nemzeti radikalizmus megfékezésébe. Ez esetben viszont elvesztené megbízói előtt a hitelét, s egy ellenfél máris kilőve. A szoci-szadesz pedig önkezűleg készül véget vetni honi politikai karrierjének. Nincs már messze a virradat, sőt, úgyis fogalmazhatnánk, hogy pirkad már, s a világosság erőitől mindenkin úrrá lett a rettegés. És ez így van jól!
Szebb jövőt!
Kuruc.info – Florian Geyer
Megjegyzés: A félreértések elkerülése végett, Orbán Viktor, a Likud hű szövetségese nem mondta szó szerint, hogy az NBH-val számoltatják fel a Jobbikot kormányra kerülésük után. Miután utalt arra, hogy volt már olyasmire példa, hogy a baloldal a szélsőjobbot erősítette a mérsékelt jobb lejáratására, egész pontosan így fogalmazott: "A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd". Nos, akinek ez nem azt jelenti, hogy a Vezénylő Tábornok úr a titkosszolgálatok segítségével fogja lejáratni, s ezzel kicsinálni a Jobbikot, az valószínűleg narancssárga bogyókat szed logikus gondolkodás ellen, vagy nem itt él.
Tehát: Viktor kormányfő lesz, felkéri a titokminisztert, hogy „vizsgálja meg”, az előző ciklusban milyen módszerekkel segítették a Jobbikot és az egész "szélsőjobboldalt" a szocik. A titokminiszter majd kerít egy-két volt kormányközeli tagot, akik becsszóra állítják majd, hogy hatalmas bőröndökben cipelték a pénzt Vona Gábornak, Toroczkainak, Budaházynak, s esküdni fog majd rá, hogy a szerverünket Szilvásy György fizette. A „bizonyítékokat” titkosítják úgy ezer évre, s úgy a balos, mint az áljobbos média ügyes pr-kampánnyal elszórja a lelkekben a kétely mételyét.
A Jobbik támogatottsága zuhanni fog (lásd MIÉP és Pannon Rádió lejáratása), a HVIM rendezvényein kipattan belső feszültség formájában egy bunyó (ld. Viking-klubbeli balhé), és mindezért persze a Magyar Gárda lesz a hibás, mire egy koncepciós per során feloszlatják őket (ld. Vér és Becsület feloszlatása, betiltása). Akinek ezek után nem egyértelmű, s az előzményeket tekintve nem eléggé bizonyított tény, hogy Orbán Viktor kihasználva majd kormányfői pozícióját, minden eszközzel – köztük a titkosszolgálatok bevonásával – a Jobbik - és a radikális oldal – kicsinálásra fogja felhasználni, nos, annak az illetőnek nem sok keresnivalója kellene, hogy legyen a magyar politika közelében, legalábbis nem a radikális oldalon, ahol a független gondolkodói státusz egyre inkább alapkövetelménnyé kell(ene) váljon. (Geyer)